ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΥΦΕΣ

νυφικά

φορέματα γάμου

collections

οίκοι νυφικών

δημιουργίες γάμου

επικοινωνία

φορέματα νύφης

φορέματα νύφης

φορέματα νύφης

φορέματα νύφης

φορέματα νύφης

ΦΟΡΕΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ

Είναι γνωστό σε όλους πως σε κάθε γάμο το επίκεντρο του θαυμασμού και της προσοχής είναι η νύφη. Με το που κάνει την εμφάνισή της στο μέρος όπου επρόκειτο να γίνει το μυστήριο του γάμου, αυτόματα όλα τα βλέμματα, του γαμπρού, των πεθερικών, των συγγενών, των φίλων, πέφτουν πάνω στην νύφη και είτε την θαυμάζουν, είτε οι κακοπροαίρετοι την σχολιάζουν αρνητικά. Το νυφικό φόρεμα είναι εκείνο που ή θα προβάλλει την φυσική ομορφιά και χάρη της νύφης ή που θα την πάει στον πάτο, αν είναι κάτι εντελώς ξένο από αυτήν. Για αυτό, δώστε μεγάλη έμφαση στην επιλογή του νυφικού σας και το σημαντικότερο, να ταιριάζει με το στυλ και το χαρακτήρα σας. Για παράδειγμα, μία νύφη που είναι γλυκιά και ρομαντική, δε θα ήταν καθόλου καλή ιδέα να εμφανιστεί στην εκκλησία με ένα funky νυφικό, γιατί στο τέλος μπορεί να ψάχνει τον γαμπρό.

Βέβαια, εκτός από τη νύφη, κάνουν αισθητή την παρουσία τους και οι δύο μαμάδες, η μαμά του γαμπρού και η μαμά της νύφης. Δεν νοείται η νύφη να είναι πιο περιποιημένη ίσως από ποτέ και η μητέρα της να στέκεται δίπλα της με ένα εντελώς αδιάφορο φόρεμα. Το ίδιο ισχύει και για την μητέρα του γαμπρού. Φυσικά δεν πρέπει να επισκιάσουν την νύφη, όμως σίγουρα και αυτές με μία καλή επιλογή φορέματος, μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα επίσημα φορέματα, σε πολλά χρώματα, σχέδια και υφάσματα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν η μαμά και η πεθερά, είναι να συμβαδίζει το μήκος και το στυλ του φορέματος με την ηλικία τους, το χρώμα να μην είναι κραυγαλέο και η ποιότητα του υφάσματος να είναι τέτοια, ώστε να κολακεύει τη σιλουέτα τους. Στόχος είναι να πετύχουν μία σικάτη εμφάνιση.

Πολλές φορές ο όρος "κουμπάρα" καταλήγει να θυμίζει τσίρκο για τον εξής λόγο: επειδή η κουμπάρα θα στεφανώσει και θα αλλάξει τις βέρες στο ζευγάρι, θεωρεί πως η εμφάνισή της πρέπει να μαγνητίζει τα βλέμματα όλων των καλεσμένων, με αποτέλεσμα συχνά να φορτώνεται αυτό που λέμε την "Άρτα και τα Γιάννενα". Συνήθως επιλέγει φορέματα με πολλά στρας, με πολλά έντονα χρώματα στο ίδιο φόρεμα, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Καταλληλότερη επιλογή για την κουμπάρα αποτελεί ένα midi φόρεμα σε στενή γραμμή, αν φυσικά μπορεί να το υποστηρίξει το σώμα της ή ένα maxi φόρεμα με ωραίο ύφασμα που είναι εφαρμοστό ή θα πέφτει αέρινα στο κορμί. Σίγουρα τα μονόχρωμα, ήπια χρώματα, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις και ασφαλώς μια ντελικάτη εικόνα.

Στο εξωτερικό επικρατεί πολύ η τάση των παράνυφων. Οι κολλητές φίλες της νύφης δηλαδή, είναι ντυμένες με το ίδιο ακριβώς φόρεμα και στο ίδιο χρώμα ή έχουν το ίδιο χρώμα στο φόρεμά τους, αλλά σε διαφορετικό σχέδιο και μήκος. Η απόχρωση που έχουν τα φορέματά τους συμβαδίζει με το γενικό θέμα του γάμου. Στην Ελλάδα, οι φίλες της νύφης δεν συνηθίζουν να ντύνονται παράνυφες, αλλά προσέχουν πολύ το ντύσιμό τους. Φροντίζουν η επιλογή του φορέματός τους να είναι σωστή, να ανταποκρίνεται στη νεανικότητά τους -αν είναι νεαρές- και να βγάλουν ασπροπρόσωπη την νύφη, χωρίς να την ντροπιάσουν με μία εμφάνιση όπως πολύ βαθύ ντεκολτέ ή πολύ mini φόρεμα που δεν θα αποκομίσει θετικά σχόλια.

Τα υπόλοιπα γυναικεία συγγενικά πρόσωπα, σε περίπτωση που γνωρίζονται μεταξύ τους, καλό θα ήταν να κάνουν μία συζήτηση για τα φορέματα γάμου, για τα σχέδια, τα χρώματα, για να μην φτάσουν στην εκκλησία και πέσουν στη δυσάρεστη έκπληξη να διαπιστώσουν πως φοράνε το ίδιο φόρεμα. Καμία γυναίκα δεν επιθυμεί να είναι ίδια με κάποια άλλη. Όλες έχουν στόχο να ξεχωρίζουν. Ευτυχώς στην αγορά υπάρχουν αμέτρητα φορέματα, ιδανικά για γάμο, οπότε δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει το ίδιο φόρεμα σε περισσότερες από μία γυναίκες σε έναν γάμο. Κοντά, μακριά, φορέματα ως το γόνατο, στενά, άνετα, φαρδιά, μονόχρωμα, συνδυασμοί χρωμάτων, κάθε γούστο μπορεί να καλυφθεί με τις παραπάνω ιδιότητες των επίσημων, για γάμο, φορεμάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι γυναίκες που είναι γεμάτες και αφρατούλες. Αυτό το γεγονός όμως δεν πρέπει να το θεωρούν εμπόδιο για να είναι ντυμένες με άποψη και στυλ σε ένα γάμο. Φυσικά, δεν είναι καλαίσθητο να προτιμήσουν στενά φορέματα, είναι απαγορευτικό. Φορέματα σε Α γραμμή, όχι απαραίτητα φαρδιά σαν τσουβάλι, αλλά ούτε και κολλητά, που το μήκος τους φτάνει ως το γόνατο και μία ωραία μεταξωτή εσάρπα, τυλιγμένη στους ώμους και τα μπράτσα, θα κρύψουν ακριβώς τα περιττά σημεία του σώματος που πρέπει και θα χαρίσουν θηλυκότητα και κομψότητα. Είναι αναγκαίο να αποφεύγονται τα ανοιχτόχρωμα φορέματα και να επιλέγονται φορέματα σε σκούρες αποχρώσεις.

Εν κατακλείδι, όλες οι θηλυκές παρουσίες που είναι προσκεκλημένες σε έναν γάμο, πρέπει να προσέξουν την επιλογή τους όσων αφορά το φόρεμά τους, ώστε η παρουσία τους να μην είναι αποκρουστική και χυδαία, αλλά κομψή και αξιοπρεπές θηλυκή.

αρχική - νυφικά - φορέματα γάμου - collections
οίκοι νυφικών - δημιουργίες γάμου - επικοινωνία